Keukenkast ingericht voor nul hele euro’s

Voor mensen die klusjes in huis uitstellen en uitstellen, en al maanden leven met lamme deurklinken of lampjes die vervangen moeten worden, heb ik een life hack. Zet je huis op Airbnb en wacht op de eerste boeking. Ineens blijken die dingen in één weekendje op te lossen! Wonderbaarlijk.

Bij mij is het lijstje klussen best lang, want ik stel alles uit. Maar afgelopen weekend hing de houder van mijn strijkijzer eindelijk aan de muur en lag het strijkijzer niet meer op de wasmachine, en rammelden eindelijk die paar losse greepjes niet meer als ik een keukenla dicht deed. Zo gek!

Ik had ook een lege keukenkast waar vroeger mijn koelkast zat. Maanden geleden deed ik mijn veel te oude inbouwkoelkast de deur uit en kocht ik een grotere vrijstaande. Sindsdien is de stroomrekening een stuk lager, maar de lege kast is geen gezicht. Ik wilde daar planken in maken zodat de airfryer en de slowcooker opgeborgen kunnen worden.

De planken zijn van meubelplaat, gezaagd van een oude kledingkast van de dochter van een bekende, en de latjes komen uit een container van een renovatieproject in mijn buurt. Wat ik afgelopen weekend al zei: hout is vaak gratis.

Klaar! Waarom dit zo lang moest duren, weet ik ook niet. Het internet is groot en al die kattenfilmpjes kijken kost nu eenmaal veel tijd…

Wat kostte dit? Niks. Het hout was zo bij elkaar gesprokkeld. De schroeven zijn zo oud dat ik niet meer weet hoe ik eraan kom. Je moet wel gereedschap hebben; in dit geval alleen een schroefboormachine en een zaag. Ik gebruikte een cirkelzaag maar het kan ook vast met een handzaag bijvoorbeeld. Dan wordt het wat minder strak maar dat geeft niks aan de binnenkant van een keukenkast.


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 responses to “Keukenkast ingericht voor nul hele euro’s”

 1. nicole orriens Avatar

  Dat ziet er goed uit zeg! Ik vind het resultaat heel netjes.

  1. Mevrouw Hoefnix Avatar
   Mevrouw Hoefnix

   Dank je wel! Valt wel mee met dat netjes, maar er zit een deur voor.

 2. bespaarfreaksingle Avatar

  Zo herkenbaar, vooral ook die kattenfilmpjes hahaha. Mooi opgelost zo met gratis hout.
  Ik moest laatst behangen en daarvoor eerst schilderen. Het behangen deed ik samen met een vriendin en ik heb uit respect voor mijn uitstelgedrag meteen een datum met haar gepland zodat ik een deadline had voor het schilderwerk. Alles was nu binnen 2 weken gedaan door de deadline.

  1. Mevrouw Hoefnix Avatar
   Mevrouw Hoefnix

   Hahaha geweldig. Eigenlijk is het een zelf-hack. :p

 3. Mik Avatar
  Mik

  Heel herkenbaar, ik nodig vaak vrienden uit om het huis aan kant te krijgen incl de echte klussen zoals jij nu gedaan hebt. Slim ook van die koelkast trouwens

  1. Mevrouw Hoefnix Avatar
   Mevrouw Hoefnix

   Dank je wel! Als er vrienden langs komen, ruim ik wel op maar de klussen blijven zo een jaar of twee liggen… daar waren blijkbaar drastischer maatregelen nodig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *